Organizarea lecțiilor online pe perioada suspendării cursurilor

Școala noastră pune la dispoziția elevilor, părinților și cadrelor didactice accesul gratuit la platforma Microsoft Office 365 pentru educație, cu ajutorul căreia vor fi desfășurate lecții online. De asemenea, cadrele didactice au libertatea de a folosi în activitățile cu elevii și alte platforme sau aplicații (Zoom, grupuri de WhatsApp, Facebook, etc.).

Platforma Microsoft Office 365 pentru educație cuprinde o colecție complexă de programe, dar pentru lecțiile online va fi folosită, în special, aplicația Microsoft Teams. Aplicația este disponibilă pentru calculatoare și laptop-uri, dar și pentru telefoanele mobile. Poate fi descărcată și instalată de la următoarele adrese:

După instalarea aplicației, este necesar să va autentificați  cu un nume de cont și parolă, pe care trebuie să le cereți profesorului diriginte, învățătorului sau educatorului. Utilizarea aplicației este intuitivă, elementele de bază pentru participarea la o lecție online sunt descrise în ghidul următor (valabil pentru accesarea de pe calculator a aplicației): Ghid pentru participarea la o lecție online prin Microsoft Teams.

Participarea la o lecție online folosind aplicația mobilă este descrisă în acest tutorial: Participarea la o lecție online folosind telefonul mobil.

Pentru cei care doresc, limba implicită poate fi schimbată de pe engleză pe limba română, urmărind pașii din ghidul următor: Ghid pentru schimbarea limbii aplicației Microsoft Teams.

Există situații în care ar fi mai bine să se poată conecta doi copii, cu conturi diferite, pe același dispozitiv. Nu toate telefoanele mobile acceptă acest tip de conectare duală, dar pentru cele care acceptă aplicații duale, puteți folosi acest tutorial ca să conectați, spre exemplu doi frați din clase sau grupe diferite, cu același telefon mobil: Ghid pentru folosirea a două conturi diferite în aplicația Microsoft Teams.


Adrese ISJ Iași - referitoare la vontinuarea activității de învățare on-line:

 

Webinare deschise cadrelor didactice, cu tema instrumentelor de lucru online

(Link pentru accesarea webinarelor gratuite)

 

Monitorizarea solutiilor folosite de catre cadrele didactice pentru lucrul la distanta cu elevii

 

Propuneri lecții virtuale la distanță Cisco-Webex

 

JA Romania - Programe educaționale și cursuri online gratuite pentru elevii și profesorii din România

 

Print   Email