Școala Gimnazială Lețcani, jud. Iași

Școala Primară Cucuteni - structură arondată

În anul 2015 s-au împlinit 150 de ani de activitate a Școlii Cucuteni, care a fost înființată în anul 1865, imediat după promulgarea de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza  a Legii instrucțiunii publice. Primul învățător al școlii a fost Vâlcu Cucu si existau 6 clase cu 30 de elevi, iar localul şcolii, cu pereţi din bârne, se găsea în casa ţărăncii "Marghioala din deal" (nume dat de oameni Mariei Iacob Petrariu), la câțiva metri de moară. La început, în această școală învățau copiii din toate satele învecinate, inclusiv cei din Cogeasca și din Lețcani. În anul 1900 școala avea local propriu, construit în stil Spiru Haret. Odată cu înființarea școlilor din fiecare dintre aceste sate, numărul elevilor Școlii Cucuteni s-a diminuat simțitor, dar, rămâne considerabil, mai ales datorită faptului că satul se menține încă multă vreme centru de comună. După integrarea în 1948 a satului Cucuteni în Comuna Lețcani, Școala Cucuteni s-a aflat fără întrerupere în coordonarea Școlii Lețcani. Din anul 2005 aceasta și-a pierdut personalitatea juridică, devenind structură arondată în cadrul Școlii Gimnaziale Lețcani, statut pe care îl are și în prezent.

 

În deceniul al VII-lea al secolului trecut a fost construit corpul principal de școală, cu cinci săli de clasă, cancelarie și anexe. În anii 1996-1997 au fost realizate lucrări de reparații capitale la corpul principal de clădire, acoperișul de țiglă fiind refăcut integral (cu tablă), fiind înlocuită întreaga tâmplărie, sobele fiind refăcute, mobilierul fiind schimbat, amenajându-se rigolele de scurgere, fiind reconstruite trotuarele etc. În anul 2005 școala a fost racordată la conducta de apă de Timișești, în anul 2007 s-a realizat încălzirea centrală, iar în 2008 a fost dotată cu rețea de calculatoare. Chiar dacă baza materială s-a îmbunătățit, Școala Cucuteni a funcționat cu învățământ preșcolar, primar și gimnazial până în anul 2007, când, datorită diminuării efectivelor sub normativele stabilite de MECT, ISJ Iași a hotărât transferul elevilor de la gimnaziu la Școala Gimnazială Lețcani, unitatea urmând să funcționeze în continuare, în regim de lucru simultan, doar cu clasele de învățământ primar și o grupă mixtă de preșcolari, coordonate de doi învățători și o educatoare.

 

Până în anul 2016 Școala Primară Cucuteni a funcționat ca structură arondată a Școlii Gimnaziale Lețcani, iar din 2016 până la 1 septembrie 2018, când a revenit la acest statut, a fost arondată la Școala Gimnazială Cogeasca.

Din anul 2023 la Școala Primară Cucuteni a rămas doar învățământ preșcolar.

 

În anul școlar 2023-2024, sunt înscriși 10 preșcolari.

Cadrele didactice ale grupelor de preșcolari din Școala Primară Cucuteni:

  • GRUPA MIXTĂ: prof. înv. preșcolar CHIRIC CRISTINA

 

  • 01
  • 02
  • 06
  • 07
  • 08
  • 09
  • 13
  • 14
  • 15