roen

Școala Gimnazială Lețcani, jud. Iași

Activități

O seară magică la teatru

O seară magică în care elevii Școlii Gimnaziale Lețcani s-au amuzat și în același timp au aprofundat tema trecerii timpului, vizionând piesa de teatru Ivan Turbincă,  pusă în scenă de actorii Ateneului din Iași.

Acțiune de ecologizare

Activitate de ecologizare realizata de elevii claselor a 5 a B si a 6 a in zonele Fabrica de cartoane - Depozitul Arabesque si proximitatea satului Bogonos, din 2 noiembrie 2022.

La pas prin Iași

25 octombrie 2022
La pas prin Iași, printre frunze colorate și mângâiați de briza călduță a soarelui de toamnă...
Vizită la  Grădina Botanică,Muzeul Universității, Universitatea Al.I. Cuza, Casa Muzeelor( Muzeul Copilăriei în comunism, Muzeul Poeziei)

Vizitarea centrului de management integrat al deșeurilor Țuțora

Activități de vacanță
24 octombrie 2022-  vizitarea centrului de management integrat al deșeurilor Țuțora

Școala Lețcani în sărbătoare

Toamna este vremea roadelor aurii și parfumate, anotimpul culorilor care, pentru Școala Gimnazială Lețcani, aduce un prilej de bucurie, frumusețe și mândrie pentru că este un moment aniversar și un moment al bilanțului.

Activitățile care au marcat acest eveniment s-au desfășurat pe parcursul săptămânii 17-21 octombrie 2022, implicând toți elevii și dascălii lor.

Elevii au fost provocați să-și demonstreze măiestria artistică, simțul estetic, abilitățile sportive și competențele științifice în cadrul unor concursuri de lectură și versificație, jocuri matematice, ateliere de științe și artă vizuală sau competiții desfășurate pe terenul de sport al școlii.

O activitate de 133 de ani a fost aniversată joi, 20 octombrie, în Centrul Cultural al școlii, reunind elevi de toate vârstele, profesori, părinți, foști elevi, foști membri ai corpului profesoral. De asemenea, ne-am bucurat de prezența reprezentanților instituțiilor colaboratoare și partenere, Inspectoratul Școlar Jdețean Iași, Radio Trinitas, Primăria și Consiliul local Lețcani.

Activitățile zilei, reunite sub titlul ,,Valori și tendințe în educație”, au debutat cu un program artistic organizat de cadrele didactice din învățământul primar și gimnazial, în cadrul căruia copiii i-au invitat pe spectatori în lumea teatrului, a muzicii și a poeziei, fermecându-i cu delicatețea, gingășia, talentul și dăruirea lor.

Cu bucurie și mândrie elevii noștri, alături de îndrumătorii lor, au intonat imnul școlii. Tot acum a fost un prilej de a disemna activitățile implementate în cadrul proiectului Erasmus+, T.A.C.T (Tolerează, Acționează, Cooperează, Transmite!) derulat în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 octombrie 2022 prin lansarea Ghidului de bune practici/Ghid cu TACT.

Lansarea noului proiect ,, Să ne unim forțele!”, proiect finanțat din fonduri europene aferente Programului Erasmus+, care se va desfășura pe durata a 18 luni în perioada 1 octombrie 2022 – 31 martie 2024 și care aduce pentru școală un grant aprobat de  38.255 euro, reprezintă o ocazie pentru a demonstra că Școala Gimnazială Lețcani se integrează în noile tendințe ale educației, internaționalizare și incluziune. Pentru atingerea scopului și obiectivelor proiectului, 12 cadre didactice și didactice auxiliare din școală vor participa la trei cursuri de formare  iar pentru mobilitatea de grup a elevilor, 14 copii cu vârsta cuprinsă între 11-14 ani, însoțiți de trei cadre didactice vor organiza și participa la activități comune, împreună cu elevii dintr-o școală din Turcia, activități incluse în domeniul creativitate, artă și cultură.

 La mulți ani, școală dragă! Să fii mereu înfloritoare, un leagăn, o familie, o cetate a educației și a valorilor ziditoare de mari caractere!

Excursie - la Slănic Moldova și Salina Trotuș - Școala Cogeasca

„Când frunzele sunt nevoite să se despartă de copaci, își poartă cele mai frumoase culori și dansează până ating pământul.”
Excursie clasa a II-a si clasa a III-a , Scoala Gimnazială Isaia Teodorescu, Cogeasca, 22.10.2022 - la Slănic Moldova și Salina Trotuș.
Organizatori: Darie Alexandrina Adelina, Avasiline Marlen Rivera, Găbăroi Dorin

Descoperiți știința

Cu ocazia Zilelor Scolii, cand s au implinit 133 de ani de activitate, elevii clasei a VI a A au participat la o sesiune stiintifica numita ,,Descoperiti stiinta,,. Sub indrumarea doamnei prof Duduman M si Andriescu D, elevii au efectuat experimente din domeniile chimie si fizica au prezentat proiecte si referate stiintifice.
O deosebita bucurie si satisfactie profesionala au constituit interesul si placerea cu care elevii s au documentat, au sustinut lucrarile si au experimentat.

Matematica prin joc

Matematica prin joc- activitate cu elevii claselor a VII-a A si B , cu ocazia Zilelor Scolii Letcani.   Recapitulam, fixam, ne verificam si colaboram! Acesta a fost sloganul activitatii care a vizat fixarea unor notiuni prin joc si colaborare, pe platforma Kahoot.

Competiții sportive desfășurate pe parcursul Zilelor Școlii

Competiții desfășurate pe parcursul zilelor Școlii Gimnaziale Lețcani
Cupa Școlii Gimnaziale Lețcani - fotbal fete și băieți - gimnaziu, fotbal băieți - primar, Atletism - alergare de rezistență (clasele I-IV)
Meci demonstrativ de handbal între elevii claselor a VIII-a și cadrele didactice