roen

Școala Gimnazială Lețcani, jud. Iași

Activități

Serbarea de Crăciun

Magia Sărbătorilor a cuprins și școala noastră. Copiii noștri au adus vestea Nașterii Mântuitorului în cete de colindători, și bucuria trecerii în Noul An, prin tradiții strămoșești!

Fundația Bethany - Fii și tu Moș Crăciun!

Fundația Bethany îndeplininește dorințele de Crăciun a 2554 de copii din 35 de sate din județul Iași, prin campania „Fii și tu Moș Crăciun!”. Organizată pentru al patrulea an consecutiv, campania reprezintă o reală mobilizare de forțe pentru ca fiecare copil să-și primească darul mult visat. Copiii i-au trimis lui Moș Crăciun o scrisoare în care au trecut dorințele lor cele mai mari, iar Fundația Bethany a mobilizat comunitatea în căutare de oameni generoși care să se transforme în Moș Crăciun pentru fiecare dintre ei.

Olimpiada Gimnaziilor la fotbal

Olimpiada Gimnaziilor, Fotbal-băieți - Locul I, zona V
„Cupa Moș Crăciun” Podu Iloaiei, 14.12.2019  - Locul III
Arădoaie Iulian - Golgheterul competiției

Felicitări tuturor echipelor participante și organizatorilor

Hour of Code - 2019

Hour of Code este un eveniment organizat la nivel mondial, în peste 180 de țări, anual, sincron, în una din săptămânile lunii decembrie, cu scopul de a demistifica limbajul specific programării calculatoarelor și a arăta că oricine poate învăța bazele acestuia. Pe parcursul evenimentului, elevii nu vor deveni experți în programare, dar vor învăța că tehnologia computerelor poate fi creativă și distractivă și că este accesibilă la orice vârstă, tuturor elevilor, indiferent de proveniență.

Activitate a comisiei anti-drog

Activitate a comisiei anti-drog cu privire la informarea din diferite surse: lectura de pe Internet sau din cărți despre efectele alcoolului, tutunului, cafelei sau energizantelor asupra corpului adolescenților.

Responsabil: prof. Munteanu Elena

Sărbătorim Ziua Națională a României

În fiecare an, în preajma zilei de 1 Decembrie, elevii Scolii Gimnaziale Lețcani îmbracă portul nostru popular cu emoție și sfială. Un crâmpei de tradiție, un gând de recunoștință pentru eroii de care au auzit din cărți, o lacrimă de dor pentru părinții plecați departe, o horă, o doină, câteva minute în care aerul se umple cu nevăzute îmbrățișări, înseamnă dragoste de țara lor, România.

Festivalul - concurs „Cântec, joc și voie bună”

Într-o zi de toamnă aurie ansamblul „Mlădițe lețcănene” a participat la Festivalul-concurs „Cântec, joc și voie bună” desfășurat la Școala Gimnazială George Călinescu Iași.

Olimpic pentru o zi

Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași, s-a desfășurat concursul județean de matematică „Olimpic pentru o zi”, organizat de ISJ Iași, SSMR - Filiala Iași și Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași.

Șahul - sportul minții

În data de 2 noiembrie a avut loc la Școala Gimnazială „Isaia Teodorescu” Cogeasca ediția a V-a a concursului de șah. Au participat 110 elevi din următoarele școli: