Școala Gimnazială Lețcani, jud. Iași

Featured

Creșterea nivelului de siguranță rutieră în rândul preșcolarilor și elevilor din sistemul de învățământ preuniversitar

În contextul aprobării Planului de acțiuni asociat Strategiei Naționale de Siguranță Rutieră 2022-2030 există o serie de activități de educație rutieră asumate de Ministerul Educației. Astfel, prin Planul național prioritar pentru perioada 2022-2024, prioritatea “Utilizarea drumurilor în siguranță”, obiectivul “Creșterea nivelului de siguranță rutieră în rândul preșcolarilor și elevilor din sistemul de învățământ preuniversitar” s-au organizat pe perioada anului școlar 2023 - 2024 la nivelul Școlii Gimnaziale Lețcani 4 activități personalizate de educație rutieră, scopul fiind conștientizarea cauzelor ce duc la producerea accidentelor în care sunt implicați minorii.
Obiective atinse: reamintirea regulilor de circulație pentru pietoni, înțelegerea necesității cunoașterii și respectării regulilor de circulație, cunoașterea semnificației celor mai des întâlnite indicatoare rutiere pentru pietoni, consolidarea și completarea cunoștințelor privind circulația cu bicicleta, înțelegerea importanței respectării regulilor de circulație și conștientizarea pericolelor la care se expun bicicliștii care încalcă regulile de circulație, dezvoltarea gândirii critice pentru evaluarea unei situații și luarea unei decizii pe/de moment, identificarea locurilor prin care este permisă traversarea, traversarea corectă a străzilor,
Prima activitate s-a desfășurat la clasa a VI-a B, Școala Gimnazială Lețcani la ora de consiliere și dezvoltare personală, profesor coordonator diriginte Mihăilă Roxana Mara, tema – Educație rutieră, titlul activității – Eu, pieton – Reguli de circulație pentru pietoni și indicatoare rutiere; Sunt biciclist informat și responsabil.
Elevii au vizionat filmul “Ai grijă de tine. Ești singurul care poate!”, imagini cu indicatoarele rutiere, au completat fișe de lucru.
A doua activitate s-a desfășurat la clasa a IV-a, Școala Bogonos, coordonator înv. Pomârleanu Ciprian, tema – Educație rutieră, titlul activității – Reguli ce trebuie respectate de micii pietoni atunci când se deplasează pe un drum public.
Elevii au vizionat filme educative “Traversarea corectă a străzii” și animația “Cum să traversezi strada”, au fost definiți corect termenii “pieton, traversare, semafor”, s-au identificat situațiile în care nu este permisă traversarea străzii.
A treia activitate s-a desfășurat la clasa pregătitoare B Lețcani, înv. coordonator Zaharia Simona, tema – Educație rutieră, titlul activității – Drumul colorat. Micii pietoni au citit poezia “Semaforul” scrisă de poetul Gellu Naum și au creat cu voioșie semaforul, învățând totodată importanța fiecărei culori și ce rol are acesta în trafic pentru pietoni și conducătorii auto.
A patra activitate, întâlnire cu agenții de Poliție din comuna Lețcani. S-a desfășurat la clasele a II-a A și a III-a A, înv. coordonatori Păduraru Roxana și Cobiliță Anca, tema – Educație rutieră, titlul activității - “Siguranță înainte de toate” – au fost discuții libere despre siguranța din timpul deplasării către școală și spre casă, reguli de circulație, ce înseamnă să fii pieton responsabil, cum ne comportăm în microbuzele școlare, sub îndrumarea agenților de poliție Zălincă Raluca și Muntean Ionuț.
VIAȚA ARE PRIORITATE!

Coordonator, director adjunct Onofrei Simona - Iuliana

 

  • siguranta_rutiera01
  • siguranta_rutiera02
  • siguranta_rutiera03
  • siguranta_rutiera04
  • siguranta_rutiera05
  • siguranta_rutiera06
  • siguranta_rutiera07
  • siguranta_rutiera08
  • siguranta_rutiera09
  • siguranta_rutiera10