Școala Gimnazială Lețcani, jud. Iași

Featured

Sfârșit de an școlar 2023-2024

Am ajuns la finalul anului școlar 2023 – 2024, vă felicităm dragi elevi pentru absolvire, pentru activitatea depusă, pentru participarea și rezultatele deosebite pe care le-ați obținut la concursurile școlare organizate la nivel local, județean și național!
Vă dorim vacanță plăcută și să reveniți pe 9 septembrie bucuroși de un nou început, pregătiți pentru provocările ce vor urma!
Mult succes absolvenților de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională și succes în anii de liceu/școală profesională!
Ne vom revedea cu bine la începutul anului școlar viitor !
VACANȚĂ PLACUTĂ !

Conducerea Școlii Gimnaziale Lețcani

 

Featured

”Ritmurile copilăriei”

Elevele clasei a lV-a A au obținut PREMIUL al ll-lea la etapa județeană a concursului de muzică ,,Ritmurile copilăriei".

 

Featured

Ziua Eroilor

,,EROI AU FOST, EROI SUNT ÎNCĂ’’
Ziua Eroilor a fost comemorată de către preșcolarii și elevii Școlii Gimnaziale Lețcani sub îndrumarea cadrelor didactice prin mai multe momente pline de o semnificație deosebită: dezbateri, vizionări de filmulețe și prezentări PPT, momente artistice de cântece și poezii patriotice, concurs de desene dedicate acestei zile, depuneri de coroane și momentele festive la Cimitirul Eroilor Lețcani și la Monumentul dedicat eroilor străini aflat în curtea școlii.
,,Eroii voi rămâne veșnic vii doar prin pomenirea noastră. Glorie eternă celor căzuți pentru Apărarea Țării și a Credinței Creștine’’.
Director,
prof. Oancea Vasile Felix

 

Featured

Creșterea nivelului de siguranță rutieră în rândul preșcolarilor și elevilor din sistemul de învățământ preuniversitar

În contextul aprobării Planului de acțiuni asociat Strategiei Naționale de Siguranță Rutieră 2022-2030 există o serie de activități de educație rutieră asumate de Ministerul Educației. Astfel, prin Planul național prioritar pentru perioada 2022-2024, prioritatea “Utilizarea drumurilor în siguranță”, obiectivul “Creșterea nivelului de siguranță rutieră în rândul preșcolarilor și elevilor din sistemul de învățământ preuniversitar” s-au organizat pe perioada anului școlar 2023 - 2024 la nivelul Școlii Gimnaziale Lețcani 4 activități personalizate de educație rutieră, scopul fiind conștientizarea cauzelor ce duc la producerea accidentelor în care sunt implicați minorii.
Obiective atinse: reamintirea regulilor de circulație pentru pietoni, înțelegerea necesității cunoașterii și respectării regulilor de circulație, cunoașterea semnificației celor mai des întâlnite indicatoare rutiere pentru pietoni, consolidarea și completarea cunoștințelor privind circulația cu bicicleta, înțelegerea importanței respectării regulilor de circulație și conștientizarea pericolelor la care se expun bicicliștii care încalcă regulile de circulație, dezvoltarea gândirii critice pentru evaluarea unei situații și luarea unei decizii pe/de moment, identificarea locurilor prin care este permisă traversarea, traversarea corectă a străzilor,
Prima activitate s-a desfășurat la clasa a VI-a B, Școala Gimnazială Lețcani la ora de consiliere și dezvoltare personală, profesor coordonator diriginte Mihăilă Roxana Mara, tema – Educație rutieră, titlul activității – Eu, pieton – Reguli de circulație pentru pietoni și indicatoare rutiere; Sunt biciclist informat și responsabil.
Elevii au vizionat filmul “Ai grijă de tine. Ești singurul care poate!”, imagini cu indicatoarele rutiere, au completat fișe de lucru.
A doua activitate s-a desfășurat la clasa a IV-a, Școala Bogonos, coordonator înv. Pomârleanu Ciprian, tema – Educație rutieră, titlul activității – Reguli ce trebuie respectate de micii pietoni atunci când se deplasează pe un drum public.
Elevii au vizionat filme educative “Traversarea corectă a străzii” și animația “Cum să traversezi strada”, au fost definiți corect termenii “pieton, traversare, semafor”, s-au identificat situațiile în care nu este permisă traversarea străzii.
A treia activitate s-a desfășurat la clasa pregătitoare B Lețcani, înv. coordonator Zaharia Simona, tema – Educație rutieră, titlul activității – Drumul colorat. Micii pietoni au citit poezia “Semaforul” scrisă de poetul Gellu Naum și au creat cu voioșie semaforul, învățând totodată importanța fiecărei culori și ce rol are acesta în trafic pentru pietoni și conducătorii auto.
A patra activitate, întâlnire cu agenții de Poliție din comuna Lețcani. S-a desfășurat la clasele a II-a A și a III-a A, înv. coordonatori Păduraru Roxana și Cobiliță Anca, tema – Educație rutieră, titlul activității - “Siguranță înainte de toate” – au fost discuții libere despre siguranța din timpul deplasării către școală și spre casă, reguli de circulație, ce înseamnă să fii pieton responsabil, cum ne comportăm în microbuzele școlare, sub îndrumarea agenților de poliție Zălincă Raluca și Muntean Ionuț.
VIAȚA ARE PRIORITATE!

Coordonator, director adjunct Onofrei Simona - Iuliana

 

Featured

Evaluarea și promovarea sănătății orale la copii cu vârsta 6-14 ani din mediul rural din județul Iași

Sănătatea orală este un aspect esențial al sănătății generale a fiecărui copil. Prin identificarea și gestionarea corectă a problemelor dentare în stadii incipiente putem preveni complicații mai grave în viitor.
Fiind preocupați de sănătatea copiilor noștri, Direcția de Sănătate Publică Iași și Inspectoratul Școlar Județean Iași implementează începând din acest an școlar proiectul ”Evaluarea și promovarea sănătății orale la copii cu vârsta 6-14 ani din mediul rural din județul Iași” care are ca scop evaluarea sănătății orale a copiilor, formarea unei generații sănătoase, fericite, mereu cu zâmbetul pe buze.
Acest proiect oferă posibilitatea de a evalua starea de sănătate orală a elevilor printr-un examen stomatologic simplu și non-invaziv, nu implică nici o procedură dureroasă sau invazivă, ci doar o inspecție vizuală a dinților și a cavității bucale.
Proiectul s-a desfășurat în perioada 27.05-31.05. 2024 în incinta Școlii Gimnaziale Lețcani + structuri sub supravegherea unui specialist stomatolog și cu consimțământul explicit al părinților/ tutorilor legali.
Vă mulțumim pentru implicare și preocuparea dumneavoastră în vederea asigurării sănătății copiilor noștri!

Conducerea Școlii Gimnaziale Lețcani

 

Featured

Alimentație sănătoasă în rândul copiilor și adolescenților

La data de 04.06.2024 la Școala Gimnazială Lețcani, în cadrul Cabinetului de consiliere psihopedagogică doamna consilier școlar Aioanei Cristina Felicia a avut o activitate interactivă desfășurată cu sprijinul doamnei doctor Iulia Margasoiu, specialist în obezitate și nutriție pediatrică. Au participat elevi de la clasele primare și gimnaziale, împreună au explorat secretele unei alimentații echilibrate, au discutat despre importanța nutriției adecvate în dezvoltarea fizică și mentală a copiilor, punându-se accentul pe alimentația care susține energia, refacerea și sănătatea generală.
Totodată copiii au avut un exemplu practic, au lucrat pe echipe și au creat singuri meniuri personalizate pentru acel copil .
Activitatea a fost pe placul tuturor, cerându-se ca pe viitor să mai organizăm astfel de activități educative.

 

Featured

Fructele și legumele - izvor de sănătate

Inspectoratul Județean Iași a lansat săptămâna tematică – Fructele și legumele – izvor de sănătate, parte a Programului pentru școli al României, prin organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe și legume proaspete, cu desfășurare la nivelul unităților școlare în săptămâna 27 – 31.05.2024.
La nivelul Școlii Gimnaziale Lețcani activitățile au fost dintre cele mai variate: ghicitori despre fructe în limba română și engleză; prepararea unor gustări delicioase din fructe și legume, urmată de o tombolă; prezentarea unui PowerPoint urmată de o dezbatere, picturi/colaje/realizarea unor afișe; prepararea unor salate de fructe și desene pe asfalt; prezentarea fructului preferat și a beneficiilor aduse de consumul acestuia; crearea unor obiecte hazlii și prezentarea lor într-o paradă; dramatizare “În împărăția lui MĂR - MARE”; cântece vesele “Fructele și vitaminele”; vizionare de filme scurte despre alimentația sănătoasă – “Ce-ar trebui să mănânci ca să fii sănătos” și “Nil și alimentația”; discuții libere despre piramida alimentelor; desene animate educative despre fructe și legume.
Coordonator , director adjunct Onofrei Simona-Iuliana.

 

Featured

Olimpiada de matematică a satelor din România

OLIMPIADA DE MATEMATICĂ A SATELOR DIN ROMÂNIA, concurs aflat la cea de-a VII-a ediție și finanțat de către Ministerul Educației, aprobat cu nr. 24749/29.01.2024 este un proiect care încurajează elevii din mediul rural să-și descopere talentul matematic și inteligența nativă.

În urma participării la etapa județeană desfășurată la Școala ”Ion Creangă” Iași(16.03.2024) lotul elevilor de la Școala Gimnazială Lețcani a obținut următoarele rezultate remarcabile:

  • Amariei Elena Melania(clasa a V-a B) – premiul I, prof. îndrumător Romașcu Hermina;
  • Tanasă Andreea (clasa a VI-a B) – premiul II, prof. îndrumător Romașcu Hermina;
  • Gribincea Laura Andreea(clasa a VII-a B) – mențiune, prof. îndrumător Șurubaru Camelia.

Eleva Amariei Elena Melania a reprezentat județul Iași la etapa națională desfășurată în perioada 17-19.05.2024 la Cluj Napoca, iar prin punctajul obținut a reușit să se claseze în primii 25 elevi de clasa a V-a la nivel național.

Felicitări participanților pentru rezultatele obținute alături de profesorii lor îndrumători!

 

Featured

1 iunie - Ziua Copilului

1 IUNIE ”Ziua Copilului” este ziua în care se celebrează copiii, miracolul nașterii, al purității și dreptul copiilor de a fi protejați.
Ziua Copilului este sărbătorită atât în România cât și în alte 50 de țări de pe Glob. Este ziua în care bucuria, veselia, credința în mai bine, puritatea freamătă la orice pas, râsetele copiilor trebuie să șteargă orice urmă de tristețe și să facă loc emoțiilor și zâmbetelor sincere.
La Școala Gimnazială Lețcani + structuri, micii sărbătoriți au creat o lume magică într-o frumoasă zi de primăvară prin desene pe asfalt în curtea școlii, iar la Școala Gimnazială "Isaia Teodorescu" Cogeasca elevii de clasa a VIII-a împreună cu doamna dirigintă au recreat lumea copilăriei prin culoare!
1 iunie este sărbătoarea voastră, păstrați-vă în continuare veselia și optimismul !
LA MULTI ANI DRAGI COPII!